Ellington i Miami pregovaraju o razmjeni

Ellington i Miami pregovaraju o razmjeni

Agent tridesetjednogodišnjeg bek šutera Waynea Ellingtona pregovarao je s čelnicima Miami Heata u vezi njegove uloge u momčadi,ali i mogućoj razmjeni Ellingtona u neku drugu momčad. Miami je svjestan da Ellington želi igrati, ali Josh Richardson i legendarni Dwyane Wade koji igra svoju zadnju sezonu karijere trenutačno imaju prednost i veću minutažu.

Izvori javljaju da Miami ne želi preuzeti neki drugi ugovor u zamjenu za Ellingtona, izvori najavljuju da bi prihvatili izbore na draftu. To je razumljivo iz dva razloga. Prvi je što trenutačno Miami plaća svoje igrače 130 milijuna, plus oko 10 milijuna luxury taxa, i samim time žele smanjiti porez.

Drugi se odnosi na budućnost. Sljedeće sezone Miami će prema procjenama za samo 9 igrača trebati platiti isti otprilike isti iznos. Dodajmo još šest ugovora, pa bili to i minimalni znači da će Miami morati platiti momčad oko 140 milijuna i oko 20 milijuna luxury taxa za momčad koja se grčevito bori za playoff na Istoku.

Ellingtonu ugovor vrijedan 6,3 milijuna dolara istječe na kraju ove sezone. Ipak, on ima pravo veta na svaku razmjenu tijekom ove sezone, pa to možda otežava njegovu razmjenu.

Trade deadline je 7. veljače pa ćemo do tad znati hoće li Ellington biti razmijenjen u neku drugu momčad. Postoji ipak još jedna šansa nakon tog datuma da Ellington završi u nekoj drugoj momčadi, a to je da dogovori sporazumni raskid ugovora s Heatom, pa onda za minimalac potpiše za nekog contendera.

1998. godina, HRT, repriza zadnje Jordanove utakmice uz pobjedonosni koš. Razumljiv razlog zašto pratim NBA ligu. Navijam za Sacramento, šteta što su Lakersi u periodu 1998-2004 bili prejaki

    Ostavite komentar