Barcelona odlučila – Navarrov dres ide u mirovinu!

Barcelona odlučila – Navarrov dres ide u mirovinu!

Čelnici kluba iz Katalonije konačno su donijeli odluku – Barcelona će dres Juana Carlosa Navarra i službeno umiroviti 1. ožujka uoči euroligaškog susreta s Real Madridom! Sve drugo bilo bi pogrešno i bez obzira na rivalstvo, točnije baš zbog njega legenda zaslužuje Clasico na oproštaju. Kada se radi o ličnosti i igraču kakav je Navarro koliko god rekli malo je. Mnogo teških trenutaka su navijači iz Madrida imali zbog njega, ali kako išta zamjeriti čovjeku koji je toliko uradio za košarku u Europi. O njegovoj lojalnosti ne treba uopće trošiti riječi jer se radi o čovjeku koji je prošao sve Barcelonine kategorije od najmlađih do seniora te 1997. godine kada je započeo svoj profesionalni put.

https://twitter.com/FCBbasket/status/1082330486532378626?fbclid=IwAR0NJoI3pmatFdGwXlSFxqtLgXuOCr3lWS1qTkHourGuOSOiXUtqEbcd3n0

 

Sve do 2018. godine je igrao u crveno-plavoj opremi, a samo se u sezoni 2007/08 otisnuo u NBA te postao član Memphis Grizzliesa. Osam puta prvak Španjolske, dva puta prvak Europe, MVP Eurolige i Final Foura, dugačak je popis, gdje su svi kupovi, superkupovi, individualna priznanja o kojima bi mogli još par dana. Reprezentacija je druga priča, ali isti rezultat – svjetski i dvostruki europski prvak uz još mnoštvo osvojenih medalja. Što uopće reći o čovjeku koji je jednu vrstu šuta doveo do savršenstva toliko da je dobio nadimak po njemu. Popularnu La Bombu Navarra djeca širom svijeta oponašaju i zasigurno će još dugo, a uvijek će se znati otkud je potekla.

Koliko je poseban govori i činjenica kako je on tek peti igrač čiji će dres Barcelona umiroviti. Juan Antonio San Epifanio, Nacho Solozabal, Andres Jimenez i Roberto Duenas su već na stropu palače Blaugrana, a od ožujka će im se pridružiti i popularni La Bomba. Navarro će ostati u klubu kao koordinator u omladinskom pogonu, Barcinoj akademiji iz koje sve potiče i odakle je sam krenuo. Edin Avdić i Nenad Kostić, popularni novinarski dvojac s ovih prostora, u svojoj košarkaškoj emisiji su ugostili Navarra krajem prošle godine kada su put Barcelone krenuli po intervju njegova trenera Svetislava Pešića. U nastavku vam prilažemo video emisije u kojoj je Navarro pričao o karijeri, klubu i reprezentaciji, samim počecima, ali i budućnosti. Za sve to opisati jednostavno portal ne dozvoljava realan broj znakova.

U mladim danima igrao trojku, kasnije prebačen na dvicu zbog nedostatka talenta njegovih suigrača. Bio predodređen za velike stvari, prema saznanjima koja su dostupna 2. pick drafta 2015, ali ozljede su učinile svoje pa se okrenuo pisanju tekstova.

    Ostavite komentar