76ersi nastavljaju potragu za pojačanjima, na radaru šuter iz Ohia

76ersi nastavljaju potragu za pojačanjima, na radaru šuter iz Ohia

Nakon što su putem razmjene doveli igrača AllStar kalibra u vidu Jimmyja Butlera u zamjenu za dvojicu role playera Roberta Covingtona i Darija Šarića te rubnog igrača rotacije Jerryda Baylessa front office Philadephije predvođen GM-om Eltonom Brandom pokušava pronaći način kako dodatno pojačati momčad i podignuti razinu konkurentnosti.

76ersi se sad bore s manjkom osoblja i šuterskog potencijala na rosteru, i u tom smjeru ide potraga za pojačanjima. Ljetos su ostali bez Marca Bellinelija i Ersana Ilyasove čiji gubitak nisu uspjeli nadomjestiti, što se očitava u produkciji s klupe. Na visokim pozicijama, odnosno na četvorci su odlaskom Šarića ostali na Mikeu Muscali, te po određenim glasinama čekaju rasplet situacije u Houstonu i odluku o sudbini Carmela Anthonyja u tom klubu, dok su potencijalno rješenje na bekovskoj poziciji pronašli u Ohiu, točnije u redovima Clevelanda.

Prema pisanju novinara New York Timesa Marca Steina Philadelphia je odlučna u namjeri da nekako angažira Kylea Korvera, 37-godišnjeg šutera koji je na početku svoje karijere nosio njihov dres, no problem im predstavlja izjednačavanje plaća. Odlaskom Baylessa u Wolvese su ostali bez igrača čija plaća bi mogla pokriti Korverovu, te pokušavaju složiti opciju koja bi zadovoljila obje strane.

Jedna od njih je uključivanje mladog Markellea Fultza u ovu razmjenu, gdje bi s financijske strane sve odgovaralo. No nameće se pitanje koliko je Cavsima potreban Fultz kad već u svome backcourtu imaju mladi talent u vidu Collina Sextona, te koliko je Philadelphia spremna se odreći Fultza nakon malo više od godinu dana, te tako priznati pogrešku u vidu njegovog izbora na prošlom draftu.

Korver je početkom ljeta te odlaskom LeBrona Jamesa htio natjerati upravu Cavsa na razmjenu, ali nije uspio. Šanse za razmjenom nakon očajnog starta ekipe su narasle, no bez prave ponude neće doći do njegovog odlaska u nekog od contendera.

Zbog savršenog “kamena-s-ramena” šuta odlučio postati neokrunjeni seronja za tipkovnicom. Preko tjedna vodi život kao Roko Karanušić, a vikendom se priprema za novi tjedan. Građom kao bure ponosno čuva dio na svakom šanku, odakle dolazi i većina tekstova. Svoju sklonost ka alkoholu pripisuje autodestruktivi u vidu navijanja za Knickse.

    Ostavite komentar