Izbačen kompletni raspored, back-to-back dvoboji svedeni na povijesno nisku razinu

Izbačen kompletni raspored, back-to-back dvoboji svedeni na povijesno nisku razinu

Nakon izlaska rasporeda za najvažnije datume regularne sezone dobili smo i popis kompletnog rasporeda za narednu sezonu.

Najava komesara Adama Silvera kako će se liga fokusirati na stvaranje prostora za veći odmor igrača te rasterećenje utakmica se nastavila i ove sezone, što se najbolje vidi kroz prizmu back-to-back utakmica, koje su smanjene na povijesno nisku razinu. U prosjeku svaka momčad će imati 13.3 back-to-back dvoboja, što je pad od 1.1 utakmice u odnosu na prošlu sezonu koja je brojila 14.4 takvih dvoboja, te pad od 31 posto u odnosu na sezonu 2014/2015, koja je imala 19.3 takvih dvoboja. Njihov raspon za narednu sezonu se kreće između 12-15 dvoboja, dok je prošle sezone ta brojka bila za dvoboj veća.

Također, drugu sezonu za redom nećemo gledati kako neka momčad odrađuje četiri utakmice u pet dana, a prvi put je izbačeno iz rasporeda da neka momčad ima 8 utakmica u 12 dana. Na kraju, raspored od pet utakmica u sedam dana je smanjen za 42 posto, odnosno s 1.2 takva tjedna na 0.7 takvih tjedana po momčadi.

Sezonu otvaraju dvoboji Philadelphije i Bostona te Oklahome i Golden State Warriorsa. Liga je na taj način odlučila maksimalnu pozornost posvetiti razvoju novog rivalstva na Istoku, koje bi trebalo potrajati narednih par sezona.

Od ostalih zanimljivih dvoboja, LeBron James se vraća u Cleveland 21.11, a Kawhi Leonard pred publiku u Teksasu se vraća 3.1, te će biti zanimljivo vidjeti na koji način će ga ista dočekati.

 

KnicksNation. Odvjetnik lika i djela Carmela Anthonya.Pobornik dobre pive i dobre klope. Na basketu vječno igrač manje, zato se drži tipkovnice.

    Ostavite komentar