Nikola Mirotić MVP španjolske košarkaške lige

Nikola Mirotić MVP španjolske košarkaške lige

Nikola Mirotić je po drugi puta u svojoj karijeri proglašen Najkorisnijim igračem španjolske Lige ACB. Dvadesetdevetogodišnji Mirotić je prošle godine, po povratku iz NBA lige, potpisao trogodišnji ugovor s FC Barcelonom što se pokazalo kao pun pogodak.

Možete mi vidjeti na licu, u mom osmjehu. Bilo je to ugodno iznenađenje, uljepšalo mi je dan. MVP nagrada za mene označava kolektivni rad ekipe. Ova nagrada ide svim mojim suigračima koji su mi pomogli da svakog dana napredujem i budem sve bolji”, izjavio je Nikola.

Ovim uspjehom priključio se Darrylu Middletonu, Arvydasu Sabonisu, Luisu Scoli i Felipeu Reyesu kao jedinim višestrukim osvajačima ove nagrade.

Uz Middletona jedini je koji je to uspio ostvariti u dva različita dresa, a samo je njemu pošlo za rukom učiniti to za dva najveća španjolska kluba. Prvu nagradu osvojio je kao član Real Madrida 2013. godine.

Zaljubljen u košarku od povratka Najvećeg iz prve mirovine. Trash talker poput Birda s identičnim vertikalnim odrazom. Kad ne svira tamburu upija svaku mudrost Velikog Aristotela i ekipe s TNT-a. BBQ chicken alert!

    Ostavite komentar